Bouwelementen van Soma yogalessen:

 

Herstellende yoga

is een langzame en zachte vorm van yoga die de bedoeling heeft je in een diepe staat van ontspanning en rust te brengen. Ik gebruik verschillende rekwisieten zoals dekens, kussens en blokken om het lichaam te ondersteunen in verschillende yogahoudingen, waardoor het hele systeem in een diepe ontspanning kan komen. Deze form van yoga heeft eenverjongend effect op lichaam en geest, omdat het je toelaat om van een vecht-of-vluchtreactie af te dalen naar het parasympathische zenuwstelsel, waardoor de zogenaamde "ontspanningsreactie" wordt geactiveerd. Hierdoor kan je  lichaam kan zichzelf volledig vernieuwen.

 

 

Mindful Embodied Hatha Yoga

Mindfulness is een veel voorkomende term die zijn oorsprong heeft in het boeddhisme. Het betekent dat je je van moment tot moment bewust blijft van je gedachten, gevoelens, gewaarwordingen en de omgeving. Embodiment of Belichaming betekent volledig aanwezig zijn en verbonden zijn met je lichaam. Dit is een oefening die je helpt een staat van volledige verbinding met je lichaam te ervaren, een toestand waarin je je aanwezig en een geheel voelt. Embodied Awareness is een term die wordt gebruikt op het gebied van somatische psychotherapie, somatische bewegingseducatie en dans. Mindfulness en Embodiment zijn een belangrijk onderdeel van Soma Yoga. Tijdens mijn lessen oefenen we om elke pose bewust in te duiken. We gaan dieper in op de sensaties van lichaam en adem. Dat betekent langzamer gaan en langer blijven in elke pose. Dit soort benadering van yoga heeft een diepgaand en onmiddellijk effect op de mentale en emotionele toestand.

 

Ademwerk

Ademwerk is een essentieel onderdeel van Soma Yogalessen. We passen ademwerk toe met de bedoeling het mentale, fysieke en spirituele welzijn te verbeteren. Ademwerk bevordert diepe ontspanning en helpt je je energieker te voelen. In Soma Yoga is elke pose een speurtocht. Door mindfulness en belichaamd bewustzijn toe te passen creëer je meer verbindingen tussen je ademhaling en je lichaam. Je leert blokkades in het lichaam herkennen en loslaten. Hierdoor leer je je natuurlijke adem herkennen en bevrijden.

Yogamassage en bewegingsballen

 

In Soma Yoga lessen gebruik ik verschillende kleine reflexballen, kleine en middelgrote softballen en grote gymballen. Yogaballen helpen bindweesel los te maken, triggerpoints te masseren en helpen bij het diep loslaten en verjongen van het lichaam. Reflexballen zijn stevige stekelige ballen voor massage, zintuiglijke therapie en ontspanningsoefeningen. In mijn Soma Yoga-lessen gebruiken we ze als een therapeutisch massagehulpmiddel gericht op de triggerpoints. Dit helpt bij het verminderen van de spanning en het loslaten van spieren door het hele lichaam. Kleine en middelgrote softballen helpen de spanning in de bindweefsels, ook wel fascia genoemd, te verminderen. Deze ballen zijn bedoeld om de fascia te herstellen, de veerkracht van het weefsel op te bouwen en de spanning in gemeenschappelijke delen van het lichaam, zoals hoofd, nek, schouders, armen, rug, heupen, benen en voeten, te verminderen. Met hen werken voelt als een zelfmassage van diepe weefsels. Bij Soma Yogalessen in Arnhem gebruiken we ook gymballen in verschillende yogareeksen. Ze zijn een geweldig hulpmiddel dat helpt om de stabiliteit te verbeteren en kracht op te bouwen. Ze zijn ook een geweldig hulpmiddel om spanning in het lichaam te verminderen en helpen enorm bij het kalmeren van het zenuwstelsel en het verbinden met de ademhaling.

Meditatie

 

Er is eindeloos onderzoek gedaan naar de voordelen van meditatie op onze gezondheid. Onderzoek toont aan dat meditatie ons kan helpen om beter om te gaan met negatieve gevoelens en emoties. Hoewel er veel vormen van meditatie zijn, is het uiteindelijke doel een gevoel van ontspanning en innerlijke rust, wat de geestelijke gezondheid kan verbeteren. In Soma Yoga lessen leren we ons diep te concentreren op de sensaties van het lichaam en gewoon aanwezig te zijn. Aanwezig zijn, de ademhaling observeren, bewust worden en in verbinding staan ​​met je lichaam zijn enkele basiscomponenten van meditatie, een essentieel onderdeel van elke Soma Yoga-les.

 

 

 

 

 

 

contact en vragen     064 0817890       marinatrisic@hotmail.com

copyright © 2015

by inflow design.      photography by Dani Torlentino