Holistic Intuitive massage in the center of Arnhem (Steenstraat)
Holistische Intuïtïeve massage  in het centrum van Arnhem 

Aanraking is een instinctieve menselijke reactie op pijn. Door aanraking wordt liefde en steun gegeven aan het lichaam. Massage is een eeuwenoude techniek die een breed scala aan fysieke en emotionele klachten kan verlichten en verhelpen, van chronische pijn tot extreme angst en uitputting.

 

Deze massage is een holistische oliebehandeling die werkt op het fysieke, emotionele en mentale niveau van het lichaam. De behandeling stimuleert diepe ontspanning en herstel van de natuurlijke balans van het lichaam. Tijdens een Holistische Intuïtieve massage wordt een persoon als geheel – van lichaam en geest - behandeld. De gebruikte handbewegingen en grepen zijn langzaam, ritmisch en meditatief. Deze handbewegingen worden afgewisseld met zachte shakes (Holistic Pulsing) en ontspannende aanraking (Hands-On Healing) die vooral gericht zijn op het energiesysteem van het lichaam. 

Ik werk intuïtief en afgestemd op de energie van de persoon die wordt gemasseerd. Dat betekent dat mijn handen tijdens de massage intuïtief de energie van het lichaam volgen. Dit kan op zijn beurt het zelfherstellende effect van het lichaam activeren. Waar dat nodig is wordt er via mijn handen energie gegeven m.b.v. de zogenaamde Hands-On Healing techniek. Hands-on healing is een vorm van een zachte en bewuste aanraking die zich richt op het energiesysteem van je lichaam. Je oorspronkelijke energie wordt uitgenodigd om te stromen waar het wil stromen, waardoor geblokkeerde energie vrijkomt en je meer aanwezig kunt zijn in je lichaam. Ik gebruik ook de Holistic Pulsing-techniek. Holistic Pulsing  is een vorm van massage waarbij je lichaam wordt bewogen door te schommelen en te schudden. Door de 'flow' die in je lichaam ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades en deze vervolgens loslaten. Holistic Pulsing heeft een diep ontspannend en genezend effect.

 

Hot Stone Holistische massage

 

In mijn privé praktijk Soma Yoga Arnhem bied ik ook Holistische Hot Stone massage aan. Hot Stones zijn prachtige therapeutische hulpmiddelen. Ze helpen om gespannen spieren te ontspannen, het zenuwstelsel effectief te ontspannen en diepe rust en energieherstel te bevorderen. Tijdens de Hot Stone Holistische Massage plaats ik gladde, platte, verwarmde stenen op specifieke delen van je lichaam. De stenen die ik gebruik zijn gemaakt van basalt. Dit is een vulkanisch gesteente dat warmte vasthoudt. Nadat de verwarmde stenen op je lichaam zijn geplaatst begin ik met masseren. Eerst gebruik ik de hete stenen en daarna ga ik verder met mijn handen m.b.v. holistische massagetechnieken.

 

Enkele voordelen van Hot Stone massage zijn:

 • ontspannen van vermoeide spieren

 • verlichting van pijn

 • verlichten van sombere gevoelens

 • bevordering van een gezonde slaap 

 • verbetering van de bloedsomloop

Hot Stone Massage Arnhem
Wat kun je verwachten bij een Holistische Inuïtïeve en Hot Stone massagesessie?

 

Intake

 

We beginnen altijd met een gesprek over je gezondheid, conditie, klachten, eventuele contra-indicaties en je wensen. Het gesprek is ook bedoeld om je op uw gemak te stellen en om informatie te geven over de effecten van de massage. Vervolgens verlaat ik even de ruimte en mag je je uitkleden. Je mag bij alle massages je onderbroek aanhouden. Ik vertel je hoe je op de massagetafel mag komen liggen, ik dek je meteen af met handdoeken en zorg dat je prettig ligt.

 

De massage zelf

 

Je zult gedurende de behandeling toegedekt zijn met een handdoek. Alleen het lichaamsdeel dat op dat moment gemasseerd wordt zal ontbloot worden – de rest blijft toegedekt zodat je lekker warm blijft. Tijdens de massage probeer ik je zoveel mogelijk te laten genieten van de stilte, waardoor je lekker ontspant. Je hoeft dus niet te praten maar het mag wel. Er zijn trouwens veel cliënten die zo ontspannen zijn dat ze gemakkelijk wegdutten tijdens de massage. Ook dat is prima, natuurlijk. Als op enig moment tijdens de sessie, een techniek of een massagegreep ongemakkelijk voelt, laat het dan meteen weten.

 

Na afloop

 

van de massage kun je gewoon nog even rustig blijven liggen en langzaam weer bij komen. Vervolgens maak ik met een handdoek je lichaam zoveel mogelijk olie vrij en verlaat ik even de ruimte zodat je je op je gemak kunt aankleden. Zorg dat je na de massage veel water of kruidenthee drinkt zodat je lichaam de afvalstoffen efficiënt kan afvoeren.

Algemene voorvarden van Holistische Intuïtïeve en Hot Stone massagesessie

 

 • Wanneer je een afspraak maakt, stem je in met de algemene voorwaarden zoals hieronder vermeld.

 • Een veilige sfeer en een goede hygiëne vind ik belangrijk en verwacht dat jij hier ook zorg voor draagt.

 • Tijdens de eerste sessie stel ik je voorafgaand aan de massage een aantal vragen met betrekking tot je gezondheid en verwachtingen ten aanzien van de massage. Je verstrekt hierbij relevante informatie.

 • Eventueel medicijngebruik dien je door te geven. Bij wijzigingen in je situatie ben je zelf verantwoordelijk relevante informatie door te geven. Ik stel geen medische diagnoses. Bij twijfel kan ik afzien van massage en je doorverwijzen naar een huisarts of specialist. Bij medische klachten overleg je met je behandelend arts of specialist voordat je een massage ondergaat.

 • Alle informatie die je tijdens de intake en de sessies deelt, wordt vertrouwelijk behandeld. Zonder schriftelijke toestemming wordt dit nooit aan derden verstrekt.

 
Huisregels van Holistische Intuïtïeve massage sessie

 

 • Jij bent op tijd aanwezig. Te laat komen gaat ten koste van de duur van de sessie.

 • Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos worden geannuleerd. Geannuleerde of vergeten afspraken binnen deze termijn worden volledig in rekening gebracht. Bij overmacht of ziekte zal ik je zo spoedig mogelijk informeren.

 • Erotische en/of seksuele massages maken geen deel uit Soma yoga en massage praktijk.

 • Bij Praktijk Soma Yoga en Massage praktijk in Arnhem kunnen zowel vrouwen als mannen terecht voor een respectvolle behandeling.

 • Om misverstanden te voorkomen zal de therapeut voorafgaand aan de massage met de klant overleggen wat gemasseerd zal worden.

 • Betaling vindt plaats via bankoverschrijving; of contant; je ontvangt een factuur.

 • De massages vinden in zorgvuldige afstemming plaats. Je kunt me niet aansprakelijk stellen voor materiële en/ of immateriële schade ontstaan tijdens of na een sessie.