Privé Soma Yoga lessen in het centrum van Arnhem

In je eigen tempo, in een rustige omgeving en met behulp van aangepaste zachte somatische yoga beweging en therapeutische yoga-oefeningen, werk je actief mee aan je eigen herstel van lichamelijke en mentale balans. Deze lessen worden speciaal afgestemd op jouw behoeftes. Soma yoga privéles is een hele goede manier om met yoga te beginnen, maar ook om je verder te verdiepen, of weer te starten na een blessure.

Soma yoga ondersteunt bij rugklachten, houdingproblemen, chronische pijnen  

 

Somatic Yoga privésessie is een holistische benadering die werkt aan een evenwichtige lichaamshouding en beweging. Je leert je lichaam optimaal en in balans te bewegen. Met verschillende somatische yoga- en bewegingsoefeningen zal je je lichaam leren zijn eigen natuurlijke beweging en houding te ondersteunen. 

 

Soma Yoga ondersteunt bij stress, burn-out, PTSS, psychische en emotionele problemen

 

Het moderne leven en de maatschappij waarin we leven kunnen veel stress in ons emoties en geest veroorzaken. Dat heeft invloed op de manier waarop we ademen en hoe wij bewegen. Soma yoga combineert de wijsheid van de somatische bewegingsleer met de traditionele hatha yoga en meditatiebeoefening. De sleutel tot een vrediger en meer ontspannen leven is het contact met je lichaam herstellen.

 

Belichaamd bewustzijn (Embodied Awareness) leren met Soma yoga 

Belichaamd bewustzijn is de zachte 'moment to moment' aandacht om voortdurend aanwezig te zijn met het brede scala aan waarnemingen van je lichaam. Het is organische en natuurlijke manier om je dieper te verbinden met de taal van je lichaam en met spanningen in je lichaam en de geest los te laten. Embodied Awareness is een onderdeel van alle soma yoga-oefeningen die bedoeld zijn om jou te helpen om beter de taal van je lichaam te begrijpen en te gebruiken.

Somayoga via Skype-lessen ( kan ook Face Time of Zoom )

 

zijn speciaal ontworpen voor mensen die niet in staat zijn om de reguliere lessen persoonlijk bij te wonen en / of die reizen en die hun yogapraktijk willen voortzetten terwijl ze niet thuis zijn. Het enige wat je nodig hebt is een yogamat, een computer en internetverbinding. We zullen ons concentreren op uw persoonlijke behoeften, uitdagingen en doelen en u helpen de benodigde resultaten te behalen.

Soma Yoga lessen: Wat leer ik?

 

Deze yogalessen zijn gericht op diepe ontspanning, het herstellen van de energie en natuurlijke ademhaling en het loslaten van lichamelijke spanningen. Het tempo van de les is rustig, dat geeft je de kans om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en lichamelijke spanning los te laten.

 

In deze yogalessen besteden we veel aandacht aan de essentiële yoga-principes zoals houding, ademhaling, soepelheid en kracht. Door lichaamsbewust te bewegen – zogenaamde ‘somatic movement’ – kunnen we dieper in de yoga-ervaring duiken. In deze lessen creëren we een sterke basis voor een goede yoga-beoefening.

 

Voor de herstellende en zachte yoga-houdingen maak ik in mijn yogalessen gebruik van verschillende fysiotherapeutische hulpmiddelen. Hierbij kun je denken aan kleine en grote fysioballen, ‘still point inducers’ en speciale triggerpoint ballen. Er wordt je een gerichte serie van yoga-houdingen geleerd die vloeiende lichaamsbewegingen stimuleren. Deze yogalessen bieden een ideale balans tussen traditionele yoga-oefeningen en energieherstel.

Soma Yoga Arnhem